Ventilation – OVK, Injustering och Kanalrensning

OVK, Injustering och Kanalrensning – Säkerställ en Frisk och Effektiv Inomhusmiljö

På Fresh Air Installation erbjuder vi kompletta lösningar för att säkerställa att ditt ventilationssystem fungerar optimalt. Genom obligatorisk ventilationskontroll (OVK), injustering och kanalrensning kan vi förbättra luftkvaliteten, minska energiförbrukningen och förlänga livslängden på ditt ventilationssystem.

Låt oss hjälpa dig att skapa en hälsosam och effektiv inomhusmiljö.

Har du frågor?

Arvid Sund

Projektledare/OVK

Telefon: 0760206141

E-post: Arvid@freshair.se

Obligatorisk Ventilations­kontroll (OVK)

OVK är en lagstadgad besiktning som ska säkerställa att ventilationssystemet fungerar som det ska och uppfyller de krav som ställs enligt gällande föreskrifter. Vid en OVK-inspektion kontrollerar vi bland annat att luftflödena är tillräckliga, att systemen är rena och att de fungerar enligt de riktlinjer som gäller för byggnaden. Syftet med OVK är att säkerställa att inomhusluften håller hög kvalitet och att ventilationssystemet bidrar till en sund och säker miljö för de som vistas i byggnaden.

Efter genomförd OVK får du ett protokoll som visar resultatet av besiktningen samt eventuella åtgärder som behöver vidtas för att förbättra systemets funktion.

Injustering av Ventilations­system

För att ditt ventilationssystem ska fungera optimalt krävs det att det är korrekt injusterat. Injustering innebär att vi finjusterar luftflödena så att rätt mängd luft når alla delar av byggnaden. Detta är avgörande för att säkerställa ett jämnt och balanserat klimat, samt för att minska onödig energiförbrukning.

En felaktigt injusterad ventilation kan leda till problem som drag, ojämn temperaturfördelning och högre energikostnader. Genom att injustera systemet ser vi till att det arbetar så effektivt som möjligt, vilket ger en bättre inomhusmiljö och lägre driftskostnader.

Kanalrensning

Med tiden samlas damm, smuts och andra föroreningar i ventilationskanalerna, vilket kan försämra luftkvaliteten och minska systemets effektivitet. Kanalrensning är en viktig del av underhållet av ditt ventilationssystem och innebär att vi rengör kanalerna från dessa ansamlingar.

Rena ventilationskanaler bidrar till bättre luftflöde, förbättrad inomhusluft och minskad risk för allergier och andra hälsoproblem. Dessutom kan regelbunden kanalrensning förlänga livslängden på ditt ventilationssystem och minska behovet av reparationer.

Varför välja Fresh Air Installation?

  • Erfarenhet och Kompetens: Vi har lång erfarenhet inom ventilation och våra tekniker är certifierade och kunniga inom OVK, injustering och kanalrensning.
  • Helhetslösningar: Vi erbjuder kompletta tjänster för att säkerställa att ditt ventilationssystem fungerar optimalt, från besiktning till justering och rengöring.
  • Kvalitet och Service: Vi arbetar alltid med högsta kvalitet och ser till att våra kunder får en inomhusmiljö som är både hälsosam och energieffektiv.

Kontakta oss för OVK, Injustering och Kanalrensning

Behöver du genomföra en OVK, injustera ditt ventilationssystem eller rengöra kanalerna? Kontakta Fresh Air Installation så hjälper vi dig att skapa en effektiv och hälsosam inomhusmiljö. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar anpassade efter just din fastighet.