Radonmätning

Radonmätning – Säkerställ en Hälsosam Inomhusmiljö

Radon är en osynlig och luktfri gas som kan utgöra en allvarlig hälsorisk om den finns i förhöjda nivåer inomhus. Långvarig exponering för radon ökar risken för lungcancer, och det är därför viktigt att regelbundet kontrollera radonhalten i din fastighet. På Fresh Air Installation erbjuder vi professionella radonmätningar för att säkerställa att din inomhusmiljö är säker och hälsosam.

Har du frågor?

Claes Johansson

Projektledare, OVK

Telefon: +46 70 610 45 77

E-post: claes@freshair.se

Varför är radonmätning viktigt?

Radon finns naturligt i marken och kan tränga in i byggnader genom sprickor i grunden eller andra öppningar. I områden med höga halter av radon i marken kan det snabbt leda till att inomhusluften innehåller förhöjda nivåer av radon. Eftersom radon är osynligt och luktfritt kan det vara svårt att upptäcka utan en mätning. Därför rekommenderar vi regelbundna radonmätningar för att hålla koll på radonhalten och vid behov vidta åtgärder.

Hur går radonmätning till?

Vi på Fresh Air Installation erbjuder enkla och pålitliga radonmätningar som anpassas efter din fastighets behov. Mätningen sker oftast under en längre period, vanligtvis två till tre månader, för att få en exakt bild av radonhalten. Efter mätningen får du en detaljerad rapport med resultaten, och vid behov hjälper vi dig med åtgärder för att sänka radonhalten.

Åtgärder vid höga radonhalter

Om radonhalten i din fastighet överstiger de rekommenderade gränsvärdena, finns det flera åtgärder vi kan vidta för att minska radonhalterna. Detta kan inkludera förbättrad ventilation, tätning av sprickor och genomföringar, eller installation av radonsug eller radonbrunn. Våra experter hjälper dig att hitta den bästa lösningen för din fastighet.

Kontakta oss för radonmätning

Vill du säkerställa att radonhalten i din fastighet ligger på en säker nivå? Kontakta oss på Fresh Air Installation för en professionell radonmätning. Vi hjälper dig att skydda din hälsa och skapa en trygg och hälsosam inomhusmiljö.