Spårgasmätning

Spårgasmätning – Optimerad Ventilation och Inomhusklimat

Spårgasmätning är en effektiv metod för att utvärdera ventilationens prestanda i en byggnad. Genom att mäta hur snabbt och effektivt ventilationssystemet omsätter luften kan vi säkerställa att din fastighet har rätt luftflöde och en hälsosam inomhusmiljö. På Fresh Air Installation erbjuder vi spårgasmätningar som hjälper dig att optimera din ventilation och förbättra inomhusklimatet.

Har du frågor?

Claes Johansson

Projektledare, OVK

Telefon: +46 70 610 45 77

E-post: claes@freshair.se

Vad är spårgasmätning?

Spårgasmätning innebär att man tillför en ofarlig gas till inomhusluften för att undersöka hur snabbt den ventileras bort. Genom att följa gasens spridning och avlägsnande kan vi bedöma hur effektivt ventilationssystemet fungerar. Detta är särskilt viktigt i byggnader där god luftomsättning är avgörande för att bibehålla en hälsosam och behaglig miljö.

Varför är spårgasmätning viktigt?

Ett välfungerande ventilationssystem är avgörande för att säkerställa god luftkvalitet inomhus. Bristfällig ventilation kan leda till förhöjda halter av koldioxid, fukt, radon och andra skadliga ämnen, vilket i sin tur kan påverka hälsan och komforten för de som vistas i byggnaden. Genom spårgasmätning kan vi identifiera eventuella brister i ventilationen och föreslå åtgärder för att förbättra systemets effektivitet.

Hur går spårgasmätning till?

Spårgasmätningen utförs genom att vi släpper ut en spårgas i byggnadens ventilationssystem och sedan mäter hur snabbt gasen sprids och ventileras ut. Resultaten analyseras för att avgöra hur väl ventilationen fungerar i olika delar av byggnaden. Efter mätningen får du en detaljerad rapport som visar om ventilationssystemet behöver justeras eller optimeras.

Åtgärder efter spårgasmätning

Om spårgasmätningen visar att ventilationen inte fungerar optimalt, hjälper vi dig att vidta de nödvändiga åtgärderna. Det kan handla om att justera luftflöden, uppgradera ventilationsaggregat, eller förbättra styrsystemen för att säkerställa en jämn och effektiv luftomsättning.

Kontakta oss för spårgasmätning

Vill du säkerställa att din fastighet har ett välfungerande ventilationssystem? Kontakta oss på Fresh Air Installation för en professionell spårgasmätning. Vi hjälper dig att optimera ditt ventilationssystem och skapa ett friskare inomhusklimat.