Täthetskontroll

Täthetskontroll för Ventilation – Säkerställ Effektivitet och Energioptimering

Täthetskontroll av ventilationssystem är en viktig del av att säkerställa att ditt ventilationssystem fungerar effektivt och att energiförlusterna minimeras. På Fresh Air Installation erbjuder vi professionella täthetskontroller som hjälper dig att identifiera och åtgärda läckage i ventilationskanaler och system. Genom att säkerställa täta system kan du optimera energianvändningen, förbättra inomhusklimatet och sänka dina driftskostnader.

Har du frågor?

Claes Johansson

Projektledare, OVK

Telefon: +46 70 610 45 77

E-post: claes@freshair.se

Varför är täthetskontroll viktigt?

Ett ventilationssystem som inte är tätt kan leda till betydande energiförluster, ineffektiv luftomsättning och ökad belastning på värme- och kylsystem. Läckage i ventilationskanaler gör att uppvärmd eller kyld luft förloras, vilket innebär att systemet måste arbeta hårdare för att upprätthålla önskad inomhustemperatur. Detta ökar både energiförbrukningen och kostnaderna, samtidigt som det försämrar inomhusklimatet.

En täthetskontroll säkerställer att ditt ventilationssystem är så effektivt som möjligt och att ingen energi går till spillo. Det är också en viktig åtgärd för att säkerställa att ditt ventilationssystem uppfyller gällande byggnormer och energikrav.

Hur går täthets­kontrollen till?

Vid en täthetskontroll använder vi specialutrustning för att pressurera ventilationssystemet och mäta luftläckage. Genom att identifiera och kvantifiera eventuella läckor kan vi snabbt fastställa var problemen finns och hur de bäst åtgärdas. Efter kontrollen får du en detaljerad rapport med resultaten, inklusive rekommendationer för eventuella åtgärder.

Fördelar med täthetskontroll

  • Energibesparing: Genom att eliminera läckage i ventilationssystemet minskar du energiförlusterna och kan därmed sänka dina energikostnader.
  • Förbättrad inomhusmiljö: Ett tätt ventilationssystem säkerställer att rätt mängd friskluft når alla delar av byggnaden, vilket skapar en bättre inomhusmiljö.
  • Längre livslängd på systemet: Ett ventilationssystem som fungerar optimalt och inte belastas av läckage har en längre livslängd och kräver mindre underhåll.
  • Efterlevnad av lagkrav: Täthetskontroll säkerställer att ditt ventilationssystem uppfyller de krav som ställs enligt lagar och byggnormer.

Kontakta oss för täthetskontroll

Vill du säkerställa att ditt ventilationssystem är tätt och fungerar så effektivt som möjligt? Kontakta Fresh Air Installation för en professionell täthetskontroll. Vi hjälper dig att optimera ditt ventilationssystem och spara både energi och pengar.